میکروکنترلر یک میکروکامپیوتر است که بر روی تراشه یک مدار مجتمع قرار میگیرد. میکروکنترلرها جهت انجام یک عملیات خاص در یک سیستم طراحی شده اند و شامل یک پردازنده، حافظه و پین های ورودی/ خروجی میباشند.
فاکتورهای مهم انتخاب میکروکنترلر :
- الزامات سخت افزاری :
فهرستی از تمامی رابط های خارجی که در پروژه خود نیاز دارید و میکروکنترلر باید از آن ها پشتیبانی کند تهیه کنید. ارتباطات UART، SPI، I2C و ... در میکروکنترلر باید مورد بررسی قرار گیرد.
- الزامات نرم افزاری :
فهرستی از نیازهای نرم افزاری پروژه مانند سرعت و قدرت پردازش، توان محاسباتی مورد نیاز و ... تهیه کنید. اینکه نیاز به عملیات ممیز شناور یا سنسورهای فرکانس بالا نیاز دارید یا خیر در انتخاب میکروکنترلر موثر خواهد بود.
- نرخ بیت :
میکروکنترلرها در نرخ بیت های 8، 16، 32 و 64 بیتی موجود هستند. اندازه بیت در میکروکنترلر، نشان دهنده اندازه یک کلمه استفاده شده در دستورالعمل، آدرس و رجیستر آن میباشد. هرچه نرخ بیت یک میکروکنترلر بیشتر باشد تعداد مکان های منحصر به فرد در حافظه نیز بیشتر خواهد بود. برای مثال یک میکروکنترلر 8 بیتی دارای 255 مکان منحصر به فرد در حافظه خود میباشد.
- نیاز به حافظه :
حافظه های EEPROM، FLASH، ROM و RAM از اجزای مهم میکروکنترلر به شمار میروند. بر اساس پیچیدگی محاسباتی که در طول زمان اجرا رخ میدهد میتوان میزان حافظه مورد نیاز را تخمین زد.
به علاوه نوع معماری میکروکنترلر، اندازه، قیمت، تعداد پین های ورودی/ خروجی در انتخاب یک میکروکنترلر مناسب دارای اهمیت میباشد.