رله یک سوئیچ الکتریکی است که میتواند جریان را در مدار قطع و وصل کند. آن را میتوان با ولتاژهای پایین کنترل کرد. در واقع رله ها به مدارات دیجیتال و میکروکنترلر ها این امکان را میدهند تا بتوانند دستگاه هایی با ولتاژ و توان های بالاتر را خاموش و روشن کنند.
مزایای استفاده از ماژول رله در مقایسه با رله :
ماژول رله یک برد الکترونیکی شامل آرایه ای از یک یا چند رله است که وظیفه راه اندازی رله ها را بر عهده دارد. وقتی از میکروکنترلر ها برای فرمان دادن به رله و کنترل یک دستگاه خارجی استفاده میکنیم به یک مدار راه انداز یا درایور رله نیاز داریم. زیرا جریان خروجی از میکروکنترلر محدود بوده و توان لازم برای راه اندازی و تغییر وضعیت رله را ندارد. در واقع ماژول رله، یک برد کامل، فشرده و آماده به کار برای استفاده از رله ها را در اختیار کاربر قرار میدهد. به علاوه به ازای هر رله یک led تعبیه شده که وضعیت سوئیچ رله را نشان میدهد. به ازای هر رله سه کانکتور برای اتصال کنتاکت های رله به دستگاه های خارجی در نظر گرفته شده است که انجام عملیات وایرینگ را آسان تر میکند.
انواع ماژول رله و پارامترهای مهم در انتخاب آن :
ماژول های رله با ولتاژ های 3.3، 5، 12 و 24 ولت ارائه میشوند. هنگام استفاده از بردهای میکروکنترلر مانند آردوینو، رسپبری پای و ... به عنوان کنترلر، ماژول های رله 3.3 و 5 ولتی گزینه مناسبی هستند.
همچنین این ماژول ها در انواع تک کاناله و 2، 4، 8 و 16 کاناله موجود میباشند. برخی از این ماژول ها از رله های SSR تشکیل میشوند که سرعت سوئیچینگ بالاتری در اختیار کاربر قرار میدهند.