خازن های حالت جامد یکی از انواع خازن های الکترولیتی محسوب میشوند. مایع دی الکتریک آن ها از یک ماده پلیمری رسانا تشکیل میشود. این خازن ها در مقایسه با خازن های الکترولیتی معمولی عمر بسیار بالایی دارند و مشکلاتی نظیر خشک شدن مایع الکترولیت و یا نشت آن در این خازن ها وجود ندارد. افزایش دما طول عمر خازن های جامد را کاهش می دهد و در دمای کاری پایین تر عمر طولانی تری دارند. اگر دما از حد تحمل خازن های جامد بالاتر برود، ذوب شده و مانند خازن های الکترولیتی مایع منفجر نمیشوند. بنابراین ایمن تر هستند.
خازن جامد که در بازار به خازن سالید نیز شناخته میشوند نسبت به تغییرات دمایی پایداری بالایی دارند و ظرفیت آن ها در دمای کاری بالا نیز تغییر قابل توجهی ندارد. همچنین خازن های الکترولیتی جامد در فرکانس و جریان های بالا نسبت به خازن ها الکترولیتی مایع عملکرد بهتری دارند.
خازن های جامد مقاومت معادل سری (ESR) کمی دارند و اتلاف انرژی در آن ها اندک است. هرچه ESR خازنی کمتر باشد، شارژ و دشارژ آن با سرعت بالاتری اتفاق میافتد.
به علت عملکرد مناسب در فرکانس های بالا این خازن ها در منابع تغذیه سوئیچینگ و در مادربرد ها به کار میروند. همچنین به دلیل عمر طولانی و قابلیت اطمینان بالا، جهت استفاده در بردهایی که به طور مداوم و طولانی مدت کار میکنند مناسب هستند.